Leírás

EUR/EPAL Euró-raklapok: UIC szabvány

Vállalatunk euró-raklapokat állít elő, az UIC-435 szabványnak megfelelően, de nem pecsételi rájuk az EUR vagy EPAL feliratot, és nem licenceli ezt a raklap típust. Bár 100%-ban rendelkezünk az euró-raklapok gyártásához szükséges technológiával (valamint a vágási, szegezési és szárítási/hőkezelési eljárással), szigorúan gazdasági okokból és a faanyag jövedelmezősége miatt vállalatunk vezetése úgy döntött, hogy egyelőre nem kíván engedélyt szerezni az ilyen típusú raklapok gyártására. Azonban, a fent említett szabványnak megfelelően engedélyezett és lepecsételt importált euró-raklapok értékesítését ajánljuk. Azért választottuk ezt a megoldást, mert az engedélyezetteket olcsóbb eladni, ha importáljuk őket, az engedély nélkülieket pedig olcsóbb eladni, ha mi magunk állítjuk elő őket. A végső célunk valójában az, hogy olcsó euró-raklapokat, azaz a legjobb áron adjuk el az ügyfeleknek, függetlenül attól, hogy engedély nélkül vagy engedéllyel akarják-e azokat.

Azoknak az ügyfeleknek azonban, akik az UIC-435-2 szabvány szerint engedélyezett euró-raklapokat igényelnek, vállalatunk ilyen, puhafából készült raklapokat importál Ukrajnából.

EEURÓ-RAKLAPOK ára

Alacsonyabb áron termelési megoldásokat tudunk kínálni azoknak a vállalatoknak, amelyek az EUR/EPAL raklapokhoz hasonló szerkezetű és szilárdságú, de nem engedélyezett és pecsét nélküli euró-raklapokat szeretnének vásárolni.
Magasabb áron (kb. 15%-kal), import alapon is tudunk árakat és megoldásokat kínálni az UIC-435 engedélyes és EUR/EPAL pecséttel ellátott euró- raklapok beszerzésében érdekelt vállalatoknak.

Az euró-raklap árát az alábbiak is befolyásolhatják:

  • ha az euró-raklapokat hőkezelni kell, akkor az áruk általában 2%-kal emelkedik.
  • ha az euró-raklapokat 12-14%-ra kell szárítani, a darabonkénti ár körülbelül 10%-kal magasabb lesz (+/-2% a mérettől függően).
  • faanyag: a legalacsonyabb árat a nyárfa, a legmagasabbat pedig a bükkfa esetében kínáljuk. Véleményünk szerint a legjobb megoldás (minőség/ár arány) az euróraklapokhoz) puhafák (jegenyefenyő, fenyő, lucfenyő, vörösfenyő vagy Douglas fenyő) esetén ajánlható.
  • megrendelt mennyiség: a legjobb szállítási árat euró-raklapokra tudjuk ajánlani nagy teherautókon (13,6 m-es félpótkocsik), amelyekre 812 db-ot tudunk felpakolni. Amennyivel kevesebb, mint 812 db. (egy nagy teherautó), a darabonkénti szállítási ár nő, és az euró-raklap végső ára is magasabb lesz.

EUÓ-RAKLAPOK méretei és jellemzői

Europalet din lemn 800x1200 EUR-1
800x1200x144 mm.-es EURÓ-RAKLAP - EUR 1
Europalet din lemn 1200x1000 EUR-2
1200x1000x162 mm.-es EURÓ-RAKLAP - EUR 2
Europalet din lemn 1000x1200 EUR-3
1000x1200x144 mm.-es EURÓ-RAKLAP - EUR 3
Europalet din lemn 800x600 EUR-6
800x600x144 mm.-es EURÓ-RAKLAP - EUR 6


Széles körben használt euró-raklap méretek
: EUR 1- 800x1200 mm és EUR 3 - 1000x1200 mm

Kevésbé használt euró-raklap méretek : EUR 2- 1200x1000 mm és EUR 6- 600x800 mm.

Új euró-raklap méretek: a következő méreteket nemrégiben valósították meg: 800x600 mm. EUR 7 (düsseldorfi raklaplábakkal), valamint CP típusú EPAL raklap (CP1-CP9).

Megjegyzés : Az euró-raklapok méreteit a szállítási módok szerint szabványosították, hogy az áruszállítás költségeit hatékonyabbá tegyék. Például egy teherautó pótkocsija 2,4 m haszon szélességű, így ha az árut 800x1200 mm-es raklapokra csomagolják, akkor az 1200 mm-es oldalon 2 eurós raklapot vagy a 800 mm-es oldalon 3 eurós raklapot helyeznek el a szélességen, és a pótkocsi hasznosítható terét teljes mértékben kihasználják, és a szállítás maximalizálódik.

Az EURÓ- RAKLAPOK előnyei és hátrányai 

Europaleti din lemn, avantaje si dezavantajeEuró-raklap előnyei : fő előnye az ellenállásuk és az, hogy sokszor visszanyerhetők és újra felhasználhatók. Ha nem kívánja visszanyerni őket, vagy ha a raklapokat ritkán veszik vissza, ha az áruk könnyűek, vagy ha a raklapra rakott árut vásárló vállalat nem követeli meg, hogy a raklap EUR/EPAL raklap legyen, akkor azt javasoljuk, hogy válasszon NON-EUR raklapot, azon egyszerű oknál fogva, hogy az EUR/EPAL szabványos raklapok nagyon masszívak a fa szempontjából, magasabbak az előállítási költségeik, mint más raklapoknak, és sokkal drágábbak.

Azon vállalatok számára, amelyek még nem tudják, hogy EUR vagy NON-EUR raklapra van-e szükségük, a legegyszerűbb módja a válasz megtalálásának, ha kiderítik, hogy az áru címzettje megköveteli-e, hogy a raklap EUR/EPAL pecsétes és/vagy engedélyezett legyen, és ha nem, akkor egy árajánlatot állítnak elő az EUR/EPAL raklapra, majd a NON-EUR raklapra. Látni lehet, hogy ha gyakran történik visszanyerés és újrafelhasználás, akkor az EUR/EPAL raklap (bár kezdetben drága) olcsóbb felhasználásonként, és látni fogjuk, hogy a NON-EUR raklap olcsóbb lesz felhasználásonként, ha kevés vagy csak egy felhasználás történik (ha csak egy felhasználás van, akkor az egyhasználatos raklapot javasoljuk).

Euro raklapok hátrányai :az egyetlen jelentős hátrány, amit az euró-raklapok esetében fel tudunk mutatni, az az euró-raklapok előállításához szükséges nagyon magas fafogyasztás. Egy köbméter fából, a rönk minőségétől függően, 10-14 euró-aklapot lehet előállítani, míg például ugyanabból a köbméter fából 30-45 raklapot lehet előállítani
A nagy mennyiségű felhasznált fa miatt az euró-raklap jelenleg a legdrágább szabványos raklap, amelyet világszerte értékesítenek.

Következtetés: csak akkor érdemes EUR/EPAL szabványú euró-raklapokat vásárolni, ha ezeket a raklapokat többször hasznosítja és újrafelhasználja. Ahhoz, hogy legalább olyan olcsó legyen, mint egy eldobható raklap, az euró-raklapot legalább 5 alkalommal kell visszanyerni és újra felhasználni. Amint az euró-raklap több mint ötször kerül újrafelhasználásra, az egy használatra jutó költsége alacsonyabb, mint az egyszerű, eldobható raklapoké, így ebben az esetben a legjobb megoldás az egyszerű raklapok használata.

Új EURÓ-RAKLAPOK vagy használt EURÓ-RAKLAPOK?

europalet nou vs europalet sh

Új euró-raklapok: a mi szempontunkból csak akkor érdemes új euró-raklapot vásárolni, ha nem találunk elég használtat a piacon, mert ugyanazt egy használt euró-raklappal sokkal olcsóbban meg lehet tenni, mint egy új euró-raklappal, aminek az ára sokkal magasabb (általában a duplája). Vannak azonban olyan esetek, amikor a vállalatok a belső filozófiájuk vagy a termékük miatt inkább csak új euró-raklapokat vásárolnak.

Használt euró-raklap : Időnként van raktáron 1-es (fehér) vagy 2-es (szürke/fekete) minőségű használt euró-raklap. Ezeket a használt euró-raklapokat azonban inkább olyan vállalatoknak adjuk el, amelyek nem euró-raklapokat is vásárolnak tőlünk, vagy amelyek használt euró-raklapokat vásárolnak kombináltan, 1-es és 2-es minőségben, ugyanarra a teherautóra.
Megjegyzés: az ilyen típusú raklapok esetében nem tudunk biztos mennyiséget garantálni, mivel a használt euró-raklapokat a piacról szerzik be, és a készletmennyiségek egyik időszakról a másikra nagymértékben ingadozhatnak. Ha szeretné megtudni, hogy mennyi használt euró-raklapunk van jelenleg raktáron és milyen áron, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk.

Részletek

Raklap hossza 1200 mm. / 1000 mm. / 800 mm.
Raklap szélessége 800 mm. / 1000 mm. / 600 mm.
Raklap magassága 144 és 162 mm között.
Deszka szélessége 78 és 145 mm között.
Deszka vastagsága 22 és 25 mm között.
Deszkák száma a felső síkon 5, 7 db.
Lábak magassága 78 és 95 mm között.
Lábak szélesség/hossza 78 és 145 mm között.
Szegek típusa szabvány szerint
Szegek hossza szabvány szerint.
Szegek átmérője szabvány szerint.
Szegek alkalmazási módja pneumatikus
Anyag bükk, fenyő, lucfenyő, Douglas fenyő, nyárfa
Teherbírás 4000 kg-ig.

Képek

Euró-raklapok képek

Kattintson a képre annak nagyításához.

Kérjen ajánlatot

Kérjük, adja meg az összes kért információt az alábbi űrlapon. Az összes szükséges információ kitöltésével biztos lehet benne, hogy teljes körű, objektív és költségoptimalizált ajánlatot készítünk Önnek.

A csillaggal jelőlt mezők kötelezőek.

Ajánlatkérés: Euró-raklapok