Az S.C. MOUTARDI S.R.L. 2005-ben alakult családi vállalkozás. A vállalat alapításának fő célja a raklapok és euró-raklapok gyártása volt, és ez a cél az évek során nem változott, még akkor sem, ha a termékkínálat változatosabbá vált (elkezdtünk faanyagot és tűzifát is előállítani), alkalmazkodva a piac igényeihez, valamint a rönkfapiacon lévő kínálat és az árak alakulásához.

A vezetőség
 A vállalat élén két generáció áll: a régi, aki megalapította a vállalatot és aki tapasztalatot és stabilitást biztosít, valamint az új, aki gazdasági és marketing ismereteket, víziót, dinamizmust és azonnali alkalmazkodást biztosít a piaci változásokhoz mind a beszerzés, mind a termékértékesítés tekintetében. A vállalat vezetését egy kereskedelmi igazgató, egy termelési igazgató, egy közgazdász, egy könyvelő és két műszakvezető látja el.

A személyzet
Vállalatunk munkaerő-állománya a termelés szempontjából szezontól függően 20 és 25 fő között ingadozik. Termelési kapacitásunk (három műszakban) típustól és mérettől függetlenül, napi egy teherautónyi. Műszakjaink 10 munkavállalóból + műszakvezető minden műszakra, valamint egy elektronikai műszerészből és egy vasszerelőből állnak kizárólag a nappali műszakban. Alkalmazottjaink többsége több mint 5 éve dolgoznak a vállalatnál, nagy tapasztalattal rendelkeznek a csomagolóanyag-gyártás területén, és idővel az atipikus raklapok területére specializálódtak, amelyek nehezebben készíthetők el, legtöbbször különleges követelményekkel bírnak, és különleges figyelmet és nagy szakértelmet igényelnek a munkavállalóktól.

A technológia
Ami a technológiánkat illeti, a gyártást a legújabb kori "Mebor" - Szlovénia teljes körű vágóvonala biztosítja. A farönkök vágása "számítógépen" történik, ami nagyon alacsony vágási toleranciákat és nagyon magas termékminőséget tesz lehetővé. Az anyag vágása (vagy debitálása) a gyártási folyamatunk első jelentős része. A gyártási folyamat további része az összeállítás. Az összeállítás "MAX" - Japán és "Bostitch" - Svéd márkájú pneumatikus pisztolyokkal történik, amelyek 28 mm-től 100 mm-es szegek beverésére alkalmasak, lefedve a raklapokba vert szögek teljes skáláját. A klasszikus gépeken és eszközökön kívül a gyártás során szükség szerint használunk még: marógépet (szükség esetén a pánt hornyok kialakításához), gyalúgépet (a deszkák egyes oldalainak zsaluzására és simítására, hogy bizonyos esetekben ne sérüljön meg az áru), "FAR" - olasz márkájú pneumatikus tűzőgépeket (főként a fából készült raklaphordozók összeszereléséhez).

A gyártáson kívül biztosítani tudjuk termékeinknek az IPPC - ISMP15 szabvány szerinti hőkezelést, valamint szárítást. Egy 280 köbméteres ipari szárítóval rendelkezünk amelynek szárítási és/vagy hőkezelési kapacitása 2 teherautónyi készáru (az egyik legnagyobb Magyarországon).

Vállalatunk emellett rendelkezik egy esztergapaddal felszerelt gépműhellyel is, így a legtöbb részegységet megjavíthatjuk vagy saját magunk előállíthatjuk. Ez azt jelenti, hogy a műszaki hibák miatti termelési késések száma nagyon alacsony, és a szállítások időben történnek.

Tervezés
Szükség esetén tanácsadást nyújtunk ügyfeleinknek a termék konfigurálásával, terméktervezésével és műszaki rajzokkal kapcsolatban is. Ebben az esetben az ügyfélnek közölnie kell velünk az árukkal és a felhasználás módjával kapcsolatos információkat (például az áruk típusa - dinamikus vagy statikus, az áruk csomagolásának típusa, az áruk súlya, az áruk raklapokra történő elosztásának módja, a raklap felhasználása - tárolásra, szállításra vagy mindkettőre, a raklap használatának gyakorisága stb.).