Leírás

Kerületi raklap: GALIA szabvány

Ezeket kerületi raklapokat elsősorban az autóiparban használják, és a GALIA szabvány szerint készülnek.

Eltérnek a Raklap vagy az Euró-raklap kategóriától abban, hogy az alsó síkban ("raklap alja") a GALIA raklap 5 deszkával rendelkezik (2 oldalirányban és 3 hosszirányban), míg az európai szabványos raklapok alsó síkja csak 3 deszkával rendelkezik (csak hosszirányban vagy csak oldalirányban).

Erre a raklapra nagyon gyakori praktika egy kartondoboz felhelyezése (tűzéssel), ezzel ismét egy szabványosított terméket kapunk az autóipar területéről (különböző egyedi méretekben).

A raklap felső oldalán 5, 6 vagy 7 deszka lehet, és különböző fafajtákból készülhet.

A GALIA modellt elsősorban egyhasználatú ("könnyű" vagy "egyirányú") raklapként használják, a deszkák vastagsága általában 13 mm, mivel az autóiparban az ilyen típusú raklapokra általában 400 kg átlagsúlyt helyeznek.
Más esetekben (különösen, ha nehéz fémalkatrészek kerülnek raklapokra) a raklapokra rakott súly elérheti vagy akár meg is haladhatja a két tonnát, ilyenkor a raklap robusztusabb kialakítást kap, legalább 7 deszkával a tetején, amelyek vastagsága akár 22 mm is lehet.

Ezeknek a raklapoknak a fő előnye a hajlítással szembeni ellenállás. Ez az előny annak köszönhető, hogy ez a raklap az alsó (padló) oldalán, valamint hosszában és keresztben deszkákkal rendelkezik. A raklap elgörbülésének veszélye általában akkor áll fenn, amikor az áru meghaladja a raklap felületét, és pánttal van meghúzva. Ha ez a kockázat fennáll, a GALIA raklapok használata javasolt az áruk biztonságos tárolására vagy szállítására.

A GALIA esetében a "hátrány" a tényleges szállításukban lenne, mivel ezek a raklapok az alsó síkban, valamint a hosszú és széles oldalon nem tudnak "összeilleszkedni", és így egy raklapköteg legfeljebb 20 raklapot képes befogadni, míg a szabványos raklapok akár 35 raklapot is tartalmazhatnak kötegenként.

Részletek

Raklap hossza 600-2000 mm.
Raklap szélessége 600-2000 mm.
Raklap magassága 119 és 139 mm között.
Deszka szélessége 70 és 80 mm között.
Deszka vastagsága 13 és 22 mm között.
Deszkák száma a felső síkon 5, 6, 7, db.
Lábak magassága 80 mm.
Lábak szélesség/hossza 80 és 140 mm között.
Szegek típusa csavart
Szegek hossza 38 és 80 mm között.
Szegek átmérője 2,3 és 2,5 mm között.
Szegek alkalmazási módja pneumatikus
Anyag bükk, tölgy, gyertyán, jegenyefenyő, fenyő, lucfenyő, Douglas fenyő, nyárfa
Teherbírás 1500 kg-ig.

Képek

Kerületi raklap képek

Kattintson a képre annak nagyításához.

Kérjen ajánlatot

Kérjük, adja meg az összes kért információt az alábbi űrlapon. Az összes szükséges információ kitöltésével biztos lehet benne, hogy teljes körű, objektív és költségoptimalizált ajánlatot készítünk Önnek.

A csillaggal jelőlt mezők kötelezőek.

Ajánlatkérés: Kerületi raklap