Leírás

Műanyag raklapok: standard vagy atipikus

Műanyag raklapok  kemény, rendkívül tartós, könnyen mosható és tisztítható, ideális a termékek szigorú higiéniai körülmények közötti szállítására/tárolására olyan iparágakban, mint a gyógyszeripar, az élelmiszeripar és más hasonló területek.

Az ilyen típusú raklapokhoz leggyakrabban használt méretek megegyeznek a fából készült raklapokéval: a szabványos 1200x800 mm, 1200x1000 mm. Ugyanakkor egyedi méretben/atipikus is gyárthatók ha az adott mérethez legalább egy teljes teherautónyit rendelnek, mert a gyártás során csak akkor cserélik ki a matricát, ha az adott méretű raklapok egy teherautónyi rakományához szükséges minimumot el kell érni.

Ezeknek a műanyag raklapoknak a szilárdsága dinamikus áruk esetében 800 és 1000 kg között van, statikus áruk esetében pedig akár 1600 kg is lehet.

Kérésre ezek a műanyag raklapok a széleiken úgynevezett biztonsági "akasztókkal" is felszerelhetők, amelyek különösen akkor hasznosak, ha fennáll a veszélye annak, hogy az áru lecsúszhat a raklapról.

Ezek a raklapok előnyöket kínálnak a szállítás során, mivel a fából készült raklapokkal vagy az euró-raklapokkal ellentétben, amelyek nehezebbek és egymásra vannak pakolva (az egyiket a lábakkal felfelé, a másikat pedig lefelé helyezik a kötegbe), a műanyag raklapok sokkal könnyebbek és egymásba rakhatók (egyik a másikba illeszkedik). Lényegében körülbelül kétszer annyi műanyag raklap kerül egy teherautóra, mint fából készült raklap.

További előnyük, hogy nincs szükségük szárításra és megfelelnek az termelési ISPM 15 szabványnak, nem kell hőkezelni őket.

A fából készült raklapok fő hátránya az ár (sokkal magasabb, mint a fa raklapoké), az, hogy nem javíthatóak (ha eltörnek, akkor meg kell semmisíteni, míg a fa raklapoknál ki lehet cserélni az elemeket), valamint az, hogy a műanyag raklapok biológiailag nem bomlanak le.

Részletek

Raklap hossza 1200 mm.
Raklap szélessége 800 és1000 mm között.
Raklap magassága 120 és 125 mm között.
Anyag HDPE szürke (újrahasznosított) vagy fehér
Teherbírás 800-1000 kg-ig.

Képek

Műanyag raklapok képek

Kattintson a képre annak nagyításához.

Kérjen ajánlatot

Kérjük, adja meg az összes kért információt az alábbi űrlapon. Az összes szükséges információ kitöltésével biztos lehet benne, hogy teljes körű, objektív és költségoptimalizált ajánlatot készítünk Önnek.

A csillaggal jelőlt mezők kötelezőek.

Ajánlatkérés: Műanyag raklapok