Leírás

Raklapfedelek: farácsok

A raklapfedelek (azaz a raklap felső része, a gyakorlatban "rácsok" néven ismert) főként kétféleképpen használhatók: rakományelválasztóként vagy ipari állványrendszerek pultjaiként. Mindkét esetben használatukról képeket talál a termék "Képek" részében.

Abban az esetben, ha a raklapfedelet rakományelválasztóként használják, a cél a szállítási költségek optimalizálása, és ebben az esetben a szállított rakománynak a következő feltételeknek kell megfelelnie: viszonylag könnyűnek kell lennie, alacsonynak kell lennie, felül egyenesnek (laposnak) kell lennie, hogy a fedél ne károsíthassa.
A raklapfedelet a raklapon lévő áru fölé (az áru tetejére) helyezik, és egy másik raklapot lehet ráhelyezni, így kétszeres/háromszoros/stb. számú raklapot lehet egy teherautóra rakodni, amíg el nem éri a pótkocsi magasságát vagy a teherautón megengedett maximális súlyt (attól függően, hogy melyik következik be előbb).
Lényegében azáltal, hogy a raklapon lévő áruk fölé raklapfedelet alkalmaznak, létrejön a szükséges "ágy" ahhoz, hogy egy másik raklapot helyezzenek az áruk tetejére. Attól függően, hogy milyen alacsony és/vagy könnyű a rakomány, két vagy akár több rakománysor is elhelyezhető egy teherautón.
Ez a csomagolási és szállítási mód tökéletesen működik, különösen akkor, ha a szállítás nagy távolságra történik és/vagy az áruk könnyűek és kis értékűek. Egyedül ilyen körülmények között is megéri a raklapfedelekbe való beruházás, mivel a raklapfedelek költsége sokkal alacsonyabb, mint egy új szállítmány költsége.

Ha raklapfedeleket pultként használnak, akkor azokat általában két, 1-1,2 m távolságban lévő rúdból álló ipari állványokhoz használják, amikor 1,2 m-nél rövidebb raklapok/euró-raklapok kerülnek az állványra.
Bizonyos helyzetekben ezeknek a fapultoknak a szerepe a biztonság is, mert még ha a polcra helyezett raklapok elég hosszúak is ahhoz, hogy a két rúdra álljanak, a targoncavezető által a raklapok polcra helyezésekor vagy a polcról való leemelésekor végzett manőverek miatt fennáll a veszélye annak, hogy a raklap a polc rúdjai közé essen, és az alatta lévő polcon lévő raklapra essen. Más helyzetekben a két polcrúdra helyezett raklapok meghajlanak az áruk súlya alatt, és a fapultok szerepe az, hogy megakadályozzák a polcokon tárolt raklapok elhajlását. Ez megakadályozza, hogy a polcokon tárolt raklapok meggörbüljenek, vagy akár az alattuk lévő polcokon lévő raklapokra essenek, mert ha egy raklap erősen meghajlik a tárolás során, jó esély van arra, hogy a két rúd közé essen. Így ezeknek a pultként használt fafedeleknek a szerepe az is, hogy fokozzák a munkavédelmet a termelési/raktári csarnokokban.

Az áruelválasztók és a pultok közötti különbség az, hogy az áruelválasztóknál általában két sor deszkát használnak szélességenként (3 darabot a felső oldalon és 3 darabot az alsó oldalon), míg a pultoknál csak egy sor deszkát használnak szélességenként (3 darabot a felső oldalon), valamint a pultok esetében a két oldalsó szélességű deszkát pontosan olyan szélességben húzzák befelé, mint annak a polcnak a rúdjainak a szélessége, amelyen állnak, így e deszkák szerepe egyben korlátozó is (a pult nem mozog a két rúd között, amelyen áll).

Részletek

Raklap hossza 600-2000 mm.
Raklap szélessége 600-2000 mm.
Raklap magassága 39 és 66 mm között.
Deszka szélessége 70 és 120 mm között.
Deszka vastagsága 13 és 22 mm között.
A táblák száma hosszban 5, 7, 9, 11 db.
Deszkák száma szélességben 3 db.
Szegek típusa csavart
Szegek hossza 38 és 80 mm között.
Szegek átmérője 2,3 és 2,5 mm között.
Szegek alkalmazási módja pneumatikus
Anyag bükk, tölgy, gyertyán.
Teherbírás 2000 kg-ig.

Képek

Raklapfedelek képek

Kattintson a képre annak nagyításához.

Kérjen ajánlatot

Kérjük, adja meg az összes kért információt az alábbi űrlapon. Az összes szükséges információ kitöltésével biztos lehet benne, hogy teljes körű, objektív és költségoptimalizált ajánlatot készítünk Önnek.

A csillaggal jelőlt mezők kötelezőek.

Ajánlatkérés: Raklapfedelek